David Okereke keert terug naar Italië: Club Brugge stalt Nigeriaanse spits bij promovendus

 ©  BELGA

David Okereke (23) maakt het seizoen vol in Italië. Club Brugge verhuurt de Nigeriaanse spits voor één jaar met aankoopoptie aan promovendus Venezia. Hij wordt er ploegmaat van Daan Heymans (ex-Waasland-Beveren).

Bart Lagae

Okereke was twee jaar geleden nog de recordtransfer van Club Brugge. Hij kwam over van de Italiaanse tweedeklasser Spezia voor 8 miljoen euro. Op de eerste maanden na kon hij de verwachtingen niet inlossen. Hij kwam te kort op Champions League-niveau en verhuisde vorig seizoen naar de flank. Ook daar kon hij zich niet herlanceren bij Club.

Okerekes marktwaarde is intussen gezakt tot 2,8 miljoen euro (volgens de gespecialiseerde website Transfermarkt). Om toch nog een klein deel van zijn investering te recupereren stalt Club de Nigeriaan nu bij Venezia. De Italiaanse promovendus heeft ook een aankoopoptie. Okereke heeft nog een contract tot 2023 bij het Venetië van het Noorden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners