Weer feest voor Lefevere: nummer twee voor Joao Almeida in de Ronde van Polen

 ©  EPA-EFE

Joao Almeida won de vierde rit in de Ronde van Polen, een heuvelachtige met aankomst in het skigebied Bukowina Tatrzanska. Almeida was de snelste van een elitegroep. Meteen zijn tweede zege in Polen. De Portugees van Deceuninck-Quick-Step blijft uiteraard leider.

Werner Bourlez

Op 140 km van de finish trokken vier renners in de aanval: Attilo Valter, Larry Warbasse, Marco Canola en onze landgenoot Edward Theuns. Die moest op 15 km van de finish lossen op de Łapszanka (4 km à 5,4%, met een stijging tot 15,9%.). Op de top (op elf kilometer van de meet) bleef alleen nog Valter over. Maar ook hij moest er aan geloven.

Het moest dus gebeuren op de vier kilometer lange slotklim richting Bukowina Tatrzanska. Rémi Cavagna trok door en kreeg zowaar Mikkel Honoré mee, ploegmaat bij Deceuninck-Quick-Step. Cavagna haakte af, maar Honoré zette door. Op 200 meter van de finish werd hij gegrepen waarna een andere ploegmaat, leider Joao Almeida, het afmaakte in de spurt. Hij versloeg Matej Mohoric en Andrea Vendrame. Quinten Hermans werd tiende. Voor Almeida is het de tweede ritzege. Weer feest voor het team van Patrick Lefevere.

Aangeboden door onze partners