Einde van een tijdperk: Amazon verlaat Nieuw-Zeeland voor opnames van ‘Lord of the rings’-serie

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  REUTERS

Amazon gaat de opnames van de tv-serie van Lord of the Rings verhuizen van Nieuw-Zeeland naar het Verenigd Koninkrijk. Dat berichten Britse media vrijdag. De opnames voor het tweede seizoen zullen er starten in juni volgend jaar.

jvhBron: Belga

‘Lord of the Rings’ was tot nu toe onlosmakelijk verbonden met de spectaculaire landschappen van Nieuw-Zeeland, maar daar komt nu dus een einde aan. Nochtans kreeg het bedrijf miljoenen toegestopt van de lokale overheid om toch daar te blijven draaien. De tv-reeks van ‘Lord of the rings’ is een dure productie: het eerste seizoen kost zo’n 465 miljoen dollar (400 miljoen euro). Er werken bijna 2.000 mensen mee aan de productie.

Ook de erg strikte coronamaatregelen in Nieuw-Zeeland zouden volgens kenners mee aan de basis liggen van de beslissing. De grenzen van Nieuw-Zeeland gaan ten vroegste volgend jaar weer open, zo raakte donderdag bekend, en dat strenge grensbeleid bemoeilijkt de opnames. De opnames van het eerste seizoen gaan voorlopig wel door in Nieuw-Zeeland. De lancering is voorzien voor 2 september 2022. In totaal zijn er vijf seizoenen gepland.

Het Verenigd Koninkrijk biedt eveneens aantrekkelijke incentives voor de filmindustrie. Bovendien zijn de Amazon Studios er al actief met de series ‘Good omens’ en ‘Sex education’. Zowat de helft van de cast van ‘Lord of the rings’ is bovendien Brits.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten