Hip op frisse zomerdagen en in de herfst: een dunne sjaal met franjes

 

 ©  Shutterstock

Het moet gezegd: de zomer van 2021 is niet wat we ervan verwachtten. Op veel dagen waanden we ons gewoon al een seizoen later. Nou, het goede nieuws is dat er Always take the weather with you-gewijs een trend is ontstaan. De cosy cashmy is in de mode, een dunne sjaal met franjes die een zomeroutfit iets warmer maakt en ook matcht met kledingkeuzes in het tussenseizoen.

Hanne Vandenweghe

De naam verraadt het al: de sjaal is voor het grootste deel gemaakt van kasjmier, de rest bestaat meestal uit zijde. Je krijgt een dun maar warm, wollig accessoire dat je - indien de zon zich laat zien - zo in je handtas propt. Stel dat na een half uur op een zalig terras toch weer donderwolken verschijnen, haal je de sjaal er zo weer uit. Ongekreukt.

Verschillende beroemdheden zijn al even fan van zo’n kasjmieren sjaal, die meestal nonchalant en in de vorm van een driehoek over een T-shirt wordt gedragen. Jennifer Aniston zweert erbij. Ook Cameron Diaz, Reese Witherspoon, Hilary Duff en Jessica Alba zouden grote liefhebbers zijn van het item.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK