Jacht van koning Albert II en koningin Paola te koop voor 1,95 miljoen euro

Bron: BELGA

Koning Albert II en koningin Paola hebben hun jacht Alpa IV te koop gezet voor 1,95 miljoen euro. In 2009 werd het schip door ons vorstenhuis voor 4,6 miljoen euro aangekocht.

Op het Paleis willen ze de verkoop van het yacht bevestigen noch ontkennen. “We kunnen daar niet over communiceren omdat het over een privéaangelegenheid gaat.”

De naam van het jacht bestaat uit de eerste letters van de namen van de koning en de koningin. Het was jarenlang de zomerse ontmoetingsplek voor de kinderen en kleinkinderen van het vorstenpaar. Het biedt plaats aan negen gasten en vier bemanningsleden.

LEES OOK. Er is maar één koning van de immo: buitenverblijf Filip klein bier bij wat Albert allemaal bezit (+)

Hoewel dat toen door het paleis werd ontkend, staat de Alpa IV, volgens verschillende bronnen al sinds 2014 in de etalage. Sinds een week is dat ook officieel zo, getuige een verkoopsite waar duidelijk vermeld wordt dat het om het jacht van de voormalige Belgische vorst gaat.

Wie de boot zou willen kopen, moet naar deze website surfen. Hier zie je ook hoe het schip er binnenin uitziet en krijg je toch een beeld van hoe Albert en Paola hun vakanties op het water doorbrachten.

lto, thv

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten