Burgemeester Dinant stapt op, zware weken na zondvloed werden hem te veel

De voormalige burgemeester leidt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden  rond na de zonvloed. 

De voormalige burgemeester leidt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden rond na de zonvloed. ©  BELGA

Axel Tixhon is niet langer burgemeester van Dinant. Het gevolg van een burn-out. Vooral de laatste weken na de zondvloed die Dinant trof, hakten er volgens Tixhon zelf zeer zwaar in.

“Gedurende bijna drie jaar heb ik het grootste deel van mijn leven gewijd aan het dienen van de mensen van Dinant, en dit in werkelijk uitzonderlijke omstandigheden, vooral tijdens de laatste paar weken. Ik volbracht mijn missie met een groot plichtsbesef dat ik van nature heb, met enthousiasme, spontaan, zonder enige beperking en in volledige samenwerking met de leden van de meerderheid.”

“Op dit moment moet ik echter helaas beseffen dat, zonder dat ik het tot nu gewaar was, dit negatieve invloeden op mijn lichaam begint te krijgen. Om mijn fysieke integriteit te beschermen, besloot ik mijn functie als burgemeester van de stad Dinant op te geven en me opnieuw te concentreren op mijn professionele activiteit bij de Universiteit van Namen.”

Dinant werd op zaterdag 24 juli getroffen door een zondvloed. 100 tot 150 gezinnen werden getroffen. Ook twee kerkhoven liepen schade op. Vier personen moesten geëvacueerd worden naar een hotel.

(thv)

LEES OOK

Nu in het nieuws