Banksy bevestigt dat 10 mysterieuze werken wel degelijk van hem zijn: “A great British Spraycation”

 

 ©  REUTERS

Op zijn Instagrampagina heeft straatkunstenaar Banksy bevestigd dat de 10 kunstwerken die de afgelopen dagen op muren werden aangetroffen aan de Britse oostkust van zijn hand zijn.

De kunstwerken die de artiest onder de gemeenschappelijke noemer A Great British Spraycation plaatste - een verwijzing naar de vakantie die hij waarschijnlijk neemt in zijn thuisland - waren volgens BBC druk besproken sinds ze afgelopen vrijdag verschenen. Maar sommige werken van de kunstenaar waren grotendeels onopgemerkt gebleven totdat de video en een lijst op Banksy’s website werden vrijgegeven.

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

De overheid aan de oostkust reageert uitgelaten dat de wereldbekende artiest hun uithoek van het Verenigd Koninkrijk uitkoos om nieuw werk te spuiten. “Dit is ongelooflijk nieuws en we zijn buitengewoon enthousiast dat alle recente kunstwerken zijn bevestigd door Banksy, een van ’s werelds grootste kunstenaars”, aldus een woordvoerder van de East Suffolk Council.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (thuy)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten