Emma Stone kan best verdienende actrice van Hollywood worden dankzij speciale deal

 

 ©  ISOPIX

Dat er een opvolger zou komen voor de liveactionprent Cruella was in juni al duidelijk. Maar nu heeft Disney ook een deal gesloten met Emma Stone (32), die de hoofdrol weer op zich zal nemen in de vervolgfilm. Het kan van haar de best verdienende actrice van Hollywood maken.

Tot 50 miljoen dollar. Zo veel kan Emma Stone verdienen door opnieuw in de huid van Cruella te kruipen. Toch als de sequel van de film een hit wordt. Stone heeft ook een deel van de winst gevraagd als de film zou worden gestreamd op Disney+. Normaal krijgen acteurs alleen een deel van de cinema-opbrengsten van de film, maar omdat ze de bioscopen zagen sluiten tijdens de pandemie en daarom een veel kleiner salaris ontvingen, proberen ze nu ook hun graantje mee te pikken van de streamingopbrengsten.

LEES OOK. Niet elke Disney-film meteen op Disney+: deze twee krijgen weer een traditionele release in de bioscoop

De eerste Cruella kwam op 9 juni bij ons in de zalen, op de dag dat de bioscopen weer opengingen. Sindsdien heeft de ticketverkoop voor de film wereldwijd al zo’n 188 miljoen euro opgeleverd. De film werd ook tegelijk gelost op het streamingplatform Disney+. In Cruella kregen we te zien hoe en waarom de jonge Estella (Stone) zich uiteindelijk ontpopte tot Cruella de Vil, de vileine modeontwerpster die we kennen uit de Disney-tekenfilm 101 Dalmatiërs.

LEES OOK. Contractbreuk kan sterren miljoenen opleveren: na Scarlett Johansson trekt ook Gerard Butler naar de rechtbank, en zij zijn niet de eersten (+)

In Cruella 2 zal niet alleen Stone terugkeren in de hoofdrol, ook regisseur Craig Gillespie en scenarist Tony McNamara waren al bevestigd voor de sequel. Op welke manierde film zal worden uitgebracht, is nog lang niet beslist. Maar volgens het Amerikaanse Deadline is in het contract wel rekening gehouden met een mogelijke gelijktijdige release in de zalen en op het streamingplatform. Zeker in het licht van de rechtszaak die Black Widow-actrice Scarlett Johansson heeft aangespannen tegen Disney naar aanleiding van de gelijktijdige bioscoop- en Disney+-release, kan dat interessant zijn.

 (eadp, thv)

Aangeboden door onze partners

Lees ook