Primoz Roglic na winst in openingstijdrit Vuelta: “Enorm blij en tevreden”

 

 ©  AFP

De Sloveen Primoz Roglic heeft bewezen dat hij niet zomaar olympisch kampioen tijdrijden is geworden. In de korte, maar pittige openingstijdrit van de Vuelta kwam hij in een tijd van 8:32 zes seconden eerder over de streep dan talent Alex Aranburu en pakte zo meteen de rode leiderstrui.

Jens Heylen

Roglic vond het zelf ook buitengewoon dat hij na de olympische tijdrit alweer een tijdrit wist te winnen. “Echt gek hé! Ik ben enorm blij en tevreden met het resultaat van vandaag.” Ook hij ondervond aan den lijve dat het een pittige tijdrit was in Burgos. “Het waren misschien slechts zeven kilometers, maar wel zeven zeer zware kilometers. Als je de streep over rijdt, ben je blij dat je ervan af bent. Het was van het begin tot het einde zwaar. Je moet bergop, bergaf, dan moet je de bochten overleven en ook nog eens doorduwen op het vlakke.”

De Sloveen van Jumbo-Visma hoopt dat het de komende dagen even goed zal gaan. “Mooie start van deze ronde, ik geniet ervan. Hopelijk kunnen we dat de volgende dagen blijven doen met het team.”

LEES OOK

Nu in het nieuws