Primoz Roglic na proloogwinst: “Blij met de zege maar het moet allemaal nog beginnen”

 

 ©  AFP

Een indrukwekkende Primoz Roglic gooide in Burgos al meteen een serieuze troefkaart op tafel. De Sloveen won met overmacht de proloog en staat zondagmiddag in de rode leiderstrui aan de start van de eerste rit in lijn. “Maar het moet allemaal nog beginnen”, temperde de kopman van Jumbo-Visma.

LEES OOK. Olympisch kampioen Primoz Roglic haalt al meteen uit: proloogwinst en rode trui voor Sloveense titelverdediger

Nauwelijks twee weken nadat hij in Tokio de olympische titel in het tijdrijden binnenhaalde, stoomde de Sloveen in Burgos opnieuw naar winst. “Het is altijd leuk om te winnen”, klonk het. “Of dit mijn doel was? Ik wilde gewoon alles geven en ben daarom superblij met de zege. Was het makkelijk? Neen, je moest van start tot finish voluit gaan. Die beklimming maakte het ook nog zwaar maar ook in de afdaling moest je alles blijven geven.”

De zege in Burgos bewijst dat hij zijn olympische queeste goed verteerd heeft. Al wilde de Sloveen nog niet te vroeg juichen. “Hopelijk betekent dit dat ik goed ben”, klonk het. “Maar het was slechts zeven kilometer en er komen nog lange etappes aan. Het moet dus allemaal nog beginnen. Maar het is altijd beter dat je wint. Ik ga hier gewoon van proberen te genieten.”

Zondag is er een etappe waar de wind een belangrijke rol kan spelen, maandag zijn er al de bergen. Roglic beseft dat hij bij de les zal moeten zijn. “Ik bekijk het voorlopig dag per dag”, aldus de Sloveen. “De wind kan zondag al veel veranderen. We zullen gefocust moeten zijn. Ook maandag krijgen we in het begin wind, gevolgd door een beklimming (Picon Blanco, red) die ik niet ken. Of ik de trui wil houden? Het is een mogelijkheid dat er eerstdaags een groep wegrijdt en dat zou nog niet zo slecht zijn. Ons doel is om de trui te hebben na de laatste etappe. We zijn blij dat we de trui nu hebben maar onze doelen liggen verder.”

 (Guy Van Den Langenbergh in Burgos)

LEES OOK

Nu in het nieuws