Zeker 22 Nigerianen komen om bij aanval van christelijke militie

Illustratie. 

Illustratie. ©  BELGAIMAGE

Bron: BELGA

Zeker 22 personen zijn zaterdag om het leven gekomen bij een aanval op een konvooi van moslimpelgrims. De vermoedelijke daders zijn afkomstig van een christelijke militie. De aanval vond plaats in de staat Plateau, in het centrum van Nigeria, zegt de politie. Er zijn zes verdachten opgepakt.

In het noordwesten en centrum van Nigeria zijn er geregeld conflicten tussen nomadische herders, vooral moslims, en christelijke landbouwers. Inzet van de conflicten zijn water en land. 

Een woordvoerder van de politie zei dat de aanval in de voormiddag plaatsvond en dat het doelwit een konvooi was van vijf bussen met moslimpelgrims aan boord. Vermoedelijk waren de daders Irigwe-jongeren, een etnische groep van voornamelijk christenen. Naast 22 doden vielen er ook 14 gewonden. Nog eens 21 anderen werden gered. 

Een vertegenwoordiger van de staat, Danladi Atu, bezocht de gewonden in het ziekenhuis en sprak van 25 doden. Ook een lokale vertegenwoordiger van een landbouwersvakbond zei dat “25 lichamen klaargemaakt zijn om begraven te worden”. Volgens hem gebruikten de Irigwe-militieleden machettes, messen en stenen als wapens.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten