Jasper Philipsen klaar om te sprinten in de Vuelta ondanks val: “Weinig hinder van blessures”

 

 ©  BELGA

Jasper Philipsen kwam zaterdag in de proloog van de Vuelta ten val maar is fit genoeg om zondag te sprinten voor de zege. Sep Vanmarcke daarentegen baalt dat hij nipt de bergtrui miste.

gvdl, bow

Twee Belgen lieten zich opmerken in de openingstijdrit van de Vuelta: Jasper Philipsen en Sep Vanmarcke. Philipsen helaas in negatieve zin: hij kwam ten val. “Gelukkig zonder veel erg”, vertelde hij voor de start. “Laat ons zeggen dat ik voor 90 procent ben hersteld, maar ik ga er tijdens de rit niet veel hinder hebben van de blessures. Dat is het belangrijkste.”

De kans op een massasprint is groot, maar er is veel wind. Dus is er kans op waaiers. “Ik zou toch graag willen sprinten”, zegt Philipsen. “Als er waaiervorming ontstaat, mogen we ons niet laten verrassen.”

Sep Vanmarcke was zondag graag gestart in de bergttrui. In de tijdrit waren punten te verdienen op de helling, maar helaas kwam Vanmarcke er pas als tweede snelste door. Hij werd geklopt door Sepp Kuss. “Sep geklopt door Sepp, grappig”, aldus Vanmarcke. “Die trui was een doel. Moest ik voluit gegaan zijn in de hele tijdrit, was ik wellicht 40ste of zo geëindigd, anoniem in het pas. Dus wou ik voluit gaan op dat bergje. Zo kon ik twee dagen die trui dragen. Het was mijn enige kans. Jammer dat het nipt niet lukte. Ik heb getwijfeld om te starten met een gewone fiets maar koos toch voor een tijdritfiets. Wellicht is dat de verkeerde keuze geweest. Maar ik heb honger en wil in deze Vuelta nog mooie dingen laten zien.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten