Vandaag eerste test voor klassementsrenners, jonge Belgen willen krachten sparen in Vuelta

 

 ©  LAPRESSE

Met aankomst bovenop de Picon Blanco, zeven kilometer klimmen aan negen procent gemiddeld, staat vandaag een eerste test voor de klassementsrenners op het programma. De jonge Belgen willen zich vooral gedeisd houden.

Harm Vanhoucke (24, Lotto-Soudal) ging eind vorig jaar in de derde rit van de Giro, met aankomst op de Etna, voluit voor de ritzege. “Ik ken die klim niet zo goed, maar van wat ik heb gehoord uit de Ronde van Burgos, lijkt het mij een klim die mij moet liggen. Niet te lang, wel lastig.” Toch wil Vanhoucke opteren voor een defensieve aanpak. “Ik heb mijn voorbereiding op deze Vuelta zo gepland dat ik nog kan groeien in de wedstrijd. Bij mijn vorige grote rondes was ik altijd goed in het begin, maar kende ik redelijk snel een terugval. Nu hoop ik dat ik kan blijven groeien en dat ik in de derde week mijn ritjes eruit kan pikken. De derde week is sowieso de lastigste, met een paar mooie ritten waarin ik kansen zie. Het is de bedoeling om dan top te zijn. Ritwinst is en blijft het doel. Aan een klassement wil ik niet denken. Als ik ergens in de waaiers tien minuten verlies, kan ik een klassement sowieso al uit mijn hoofd zetten.”

Ook Mauri Vansevenant (22, Deceuninck – Quick-Step) predikt voorzichtigheid. “In de eerste week gaat het om seconden, in de derde week wordt met minuten gegooid. Dus denk ik niet dat ik in deze rit al iets ga ondernemen. Temeer daar ik de laatste maanden, buiten de olympische wegrit, eigenlijk maar weinig gekoerst heb. Ik moet nog koersritme vinden, dat is mijn eerste prioriteit.” (gvdl)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten