Jasper Philipsen maakt komaf met alle ereplaatsen uit de Tour: “Geweldig om Vuelta zo te starten”

 

 ©  AFP

Na drie derde en drie tweede plaatsen in de Tour de France heeft Jasper Philipsen in de Vuelta meteen zijn zege beet. “Ongelooflijk”, reageerde de Belg. “We winnen meteen in de eerste rit.”

Maarten VanhoofBron: BELGA

LEES OOK. Meteen raak: sterke Jasper Philipsen is de snelste in Vuelta na ontregelde massasprint

Tim Merlier deed het hem voor in de Giro en de Tour, nu wint ook Jasper Philipsen de eerste sprintetappe in een grote ronde. “Het is ongelooflijk”, aldus Philipsen in het flashinterview. “Gisteren hadden ze het er al over in de groepschat van de ploeg en natuurlijk is het een droom om te winnen, maar ik wou er nog niet te veel aan denken, want de kans is altijd groter dat je niet zal winnen. Maar dat het in de groep stond toont gewoon hoe gemotiveerd iedereen is van de ploeg, hoe toegewijd ze zijn vanaf dag 1 om het goed te doen. Dit is echt een zege van de ganse ploeg.”

“We kunnen heel trots zijn op deze prestatie. Ik was al enorm onder de indruk op het einde, in de sprintvoorbereiding. Iedereen van de ploeg zat vooraan, ik had ontzettend veel steun en op die manier kan je gewoon een sprint winnen. Ieder van ons heeft zijn job gedaan, elke ploegmaat kan vanavond trots zijn op zichzelf. Het is geweldig om op zo’n manier de Vuelta te starten. Mijn doel is alvast geslaagd. Of ik nog meer wil winnen? Dit was alvast mijn eerste doel en ik ben blij dat het goed uitdraait in de eerste sprint. Er zijn in deze ploeg nog andere sterke jongens.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten