Een week lang op ruiltocht met Viktor Verhulst: van een ei en een gedroogde stierenpiemel tot de hangstoel van Willy Naessens

 

 ©  GoPlay

Een van de vier weken van Viktors grote ruiltocht op GoPlay.be zit er al op. Viktor Verhulst is samen met asielhond Nischie begonnen met een simpel ei. Waar is hij een week verder al beland? Een overzicht.

Op het einde van zijn grote ruiltocht zal Viktor Verhulst zijn items veilen voor het dierenasiel Het Blauwe Kruis van Oostende, waar ook Nischie vandaan komt. Hij hoopt eveneens een baasje voor haar te vinden. Beginnen doet hij met een ei dat hij in zijn koelkast vindt. Hij is te gast in Het rad, waar een van de kandidaten naar huis gaat met tig noveenkaarsen. Dus krijgt hij er eentje in ruil voor het ei. De volgende dag begint het echt. Bij een dokter krijgt hij een extra item: een pakje oplossoep. Bij het volgende huis ruilt hij de kaars en het pakje soep voor zonnebrandolie en een box met tennisballen. Die laatste laat hij even achter in de wagen en de zonnebrandolie probeert hij aan een man te verpatsen. Die komt met een goede deal: een speciale versie van een fles Gouden Carolus Tripel.

Gedroogde stierenpenis

Op de derde dag komt Verhulst al vrij snel een vrouw tegen die de tennisballen ruilt voor een puzzel van duizend stukjes. Iets verderop maakt hij kennis met een andere vrouw: “Ik heb iets wat veel kost. We hebben dat gekregen van de baas van mijn man, maar ’t is een beetje te groot voor ons alleen om het op te drinken.” Het blijkt een zesliterfles van St. Bernardus-bier, goed voor 170 euro. Verhulst krijgt er nog een gedroogde stierenpenis – een delicatesse voor honden – bovenop. Die weet hij bij een advocatenkantoor te ruilen voor zes flessen champagne. Waarop hij slim met één fles champagne de hort op gaat. Een man ruilt met hem voor een bak Duvel. De teller staat intussen al op 332 euro, wanneer de lokale Chiro Verhulst vraagt om eens langs te komen. In de aanbieding: een opblaasbare eend, en een pak toiletpapier als hij met hen dansje komt doen.

Wie een hond meeneemt, krijgt al eens een snack voor honden mee naar huis. In dit geval dus een gedroogde stierenpenis. 

Wie een hond meeneemt, krijgt al eens een snack voor honden mee naar huis. In dit geval dus een gedroogde stierenpenis. ©  GoPlay

In de laatste aflevering van de week gaat hij naar Wortegem-Petegem, op bezoek bij Sara, die een pingpongtafel wil ruilen. Ze is nu drie flessen champagne rijker. Daarna trekt hij naar zwembadbouwer Willy Naessens. “Hij is een van de beste verkopers van het land, dus die kan keihard onderhandelen”, weet Verhulst. Uiteindelijk kiest Naessens voor de fles St. Bernardus. In ruil geeft hij een hangstoel. Waarde? 489 euro. Verhulst heeft samen met de hangstoel en de pingpongtafel ook nog twee flessen champagne, een bak Duvel, een pak toiletpapier en een opblaasbare eend liggen. Daar valt wel wat mee te ruilen de komende dagen. (eadp)