De operatie te veel? Roger Federer moet US Open laten schieten: “Ik hoop ooit nog terug te keren op het circuit”

 

 ©  AP

Roger Federer (ATP 9) moet onder het mes aan de knie en staat “verschillende maanden” aan de kant. Dat heeft de 40-jarige Zwitser zondag in een videoboodschap op Instagram bevestigd.

Vincent Van Genechten

Federer komt al langere tijd minder vaak in actie vanwege problemen met een knie. De laatste keer dat de Zwitser op het veld verscheen was op Wimbledon, waar hij verloor in de kwartfinale. Daarna sloeg hij onder meer de Olympische Spelen in Tokio over.

“Ik heb besloten me opnieuw te laten opereren aan de knie. Ik zal een aantal weken op krukken moeten lopen en daarna nog maanden moeten revalideren”, zei de Zwitserse veteraan. “Ik wil gezond zijn en rond kunnen spurten in de toekomst.”

Federer, 20-voudig grandslamwinnaar, wilde nog niet vooruitlopen op een eventueel afscheid van de tennissport. “Ik wil mezelf nog een sprankeltje hoop geven om terug te keren op de baan, maar ik weet dat het moeilijk wordt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten