Zoon van Peter Van Petegem kan ploegmaat worden van Wout van Aert bij Jumbo-Visma: “We gaan Axandre alle tijd geven om zich te ontwikkelen”

 

 ©  Jumbo-Visma

Axandre Van Petegem rijdt de komende twee jaar voor Jumbo-Visma Development Team. De negentienjarige Belg komt de rest van het wielerseizoen 2021 uit als stagiair voor de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma.

Yanko Beeckman

Van Petegem, zoon van oud-renner Peter Van Petegem, komt over van Home Solutions-Soenens Cycling Team. De stagiair staat dinsdag aan de start van de Egmont Cycling Race.

“Ik heb dit jaar het team al leren kennen tijdens enkele stages”, vertelt Van Petegem. “De eerste indruk was direct goed. Na de eerste stage in de Ardennen mocht ik ook mee naar het trainingskamp in Slovenië. Ik kom supergoed overeen met de renners van de ploeg en de begeleiding is hier top, dus ik ben blij dat ik een contract teken bij dit team. De komende jaren hoop ik me hier verder te ontwikkelen.”

“Axandre is een interessante renner die nog niet bij het grote publiek bekend is”, zegt Head of Development Robbert de Groot. “Hij heeft nog relatief weinig training in de benen, maar heeft de afgelopen periode indruk gemaakt tijdens enkele stagemomenten bij onze ploeg. We gaan Axandre alle tijd geven zich te ontwikkelen en zijn ervan overtuigd dat hij een prachtige ontwikkeling gaat doormaken. We kijken uit naar de samenwerking met hem.”

LEES OOK

Nu in het nieuws