“Advocaten prins Andrew zullen zijn diplomatieke onschendbaarheid inroepen”

 

 ©  ISOPIX

Prins Andrew lijkt volgens ingewijden niet wakker te liggen van de rechtszaak die vorige week tegen hem werd aangespannen door Virginia Roberts Giuffre in de Verenigde Staten. Giuffre beschuldigt Andrew ervan haar te hebben misbruikt toen ze nog minderjarig was.

Giuffre was een slachtoffer van de mensensmokkel van miljardair Jeffrey Epstein, en beschuldigt prins Andrew ervan haar twintig jaar geleden driemaal te hebben verkracht, toen ze 17 jaar oud was. Andrew ontkent die beschuldigingen met klem.

LEES OOK. Nu prins Andrew aangeklaagd is voor seksueel misbruik: hoe reageert Groot-Brittannië? En zal hij komen opdagen? (+)

De prins en zijn entourage weigeren al vijf jaar lang – sinds de eerste beschuldigingen opdoken – alle medewerking aan het onderzoek. Volgens de Amerikaanse advocaat Spencer Kuvin, die veel slachtoffers bijstond in de Epstein-zaak, zullen ze ook aan de nieuwe rechtszaak proberen te ontkomen door aan te tonen dat de hertog handelsgezant was in 2001 – dus tijdens de periode waarin mevrouw Giuffre beweert dat hij haar heeft verkracht – en daardoor diplomatieke onschendbaarheid geniet. Volgens vrienden is de hertog van York, die momenteel met zijn ex-vrouw Sarah Ferguson bij de Queen in kasteel Balmoral verblijft, daarom ook heel erg gerust in de zaak die tegen hem wordt aangespannen in de Verenigde Staten. Ze omschrijven hem als zeer ontspannen.

Deze week werd wel duidelijk dat ook de Britse politie de beschuldigingen aan het adres van prins Andrew zal herbekijken.

LEES OOK

Nu in het nieuws