Primoz Roglic verliest leiderstrui, maar dat deert hem niet: “Goed dat we hem kwijt zijn”

 

 ©  AFP

Primoz Roglic won zaterdag de openingstijdrit in de Vuelta en droeg sindsdien de leiderstrui. Na de ritwinst van Rein Taaramäe op maandag moest hij de rode trui echter afstaan. “Dat we de trui kwijt zijn, is net goed voor ons”, sprak hij na afloop.

Maarten VanhoofBron: BELGA

LEES OOK. Dubbelslag voor Taaramäe: Est van Belgische ploeg rondt vroege vlucht succesvol af en is nieuwe leider in Vuelta

“Mijn ploegmaten reden de hele dag, en ze hebben super goed werk geleverd”, vertelde de kopman van Jumbo-Visma. Hoewel hij op het einde geïsoleerd zat en schaduwkopmannen Steven Kruijswijk en Sepp Kuss tijd verloren, toonde de Sloveen zich toch tevreden.

“Vandaag verliep perfect voor ons. Het ging prima onderweg en ik ben tevreden. Er stond erg veel wind op de beklimming, wat het zelfs een beetje koud maakte. Zeker na de hitte van de laatste dagen was dat even wennen. Dat we de trui nu kwijt zijn, is juist goed voor ons. Het was een steile en zware klim, maar de uitslag zegt nog niet heel veel. Er komen nog veel zware etappes aan. Over mijn eigen prestatie ben ik tevreden. Het gaat het steeds beter”, eindigde Roglic. “Ik kan duidelijk ook nog klimmen, dat is fijn om te zien.”

LEES OOK (+). Rein Taaramäe schenkt Intermarché - Wanty -Gobert Matériaux ritzege en leiderstrui: “Word er emotioneel van”

LEES OOK

Nu in het nieuws