Tweevoudig winnaar Andy Murray begint goed in Cincinnati

 

 ©  AFP

Andy Murray heeft op het ATP Masters 1.000-toernooi van Cincinnati (hardcourt/3.028.140 dollar) zijn eerste enkelduel sinds Wimbledon gewonnen. In de eerste ronde was de tweevoudig kampioen de Fransman Richard Gasquet (ATP 66) in twee sets (6-4 en 6-4) de baas.

Bron: BELGA

In de tweede ronde treft hij de winnaar van het duel tussen de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina (ATP 34) en de Pool Hubert Hurkacz (ATP 12), het achtste reekshoofd.

De 34-jarige Murray, tegenwoordig de nummer 105 van de wereld, had van de organisatie een wildcard gekregen. Hij sloeg tegen Gasquet 38 winners, waaronder 14 aces.

“Het is ongelooflijk. Ze vertelden me dat het de zestiende keer is dat ik hier deelneem. Ik denk niet dat ik een ander toernooi zo vaak heb gespeeld”, zei Murray, die in 2008 en 2011 de eindzege pakte in Cincinnati.

Voor Murray was het zijn eerste duel op een hardcourtbaan outdoor in bijna een jaar tijd. Begin september vorig jaar kwam hij op de US Open voor het laatst in actie op de ondergrond. Murray meldde zich onlangs af voor het enkelspel op de Olympische Spelen, waar hij zijn olympische titels van 2012 en 2016 niet kon verdedigen.

LEES OOK

Nu in het nieuws