En nu is hij helemaal terug! Fabio Jakobsen wint in Ronde van Spanje: “Droom wordt werkelijkheid”

 

 ©  EPA-EFE

Fabio Jakobsen won de vierde rit in de Ronde van Spanje. In Molina de Aragón was de Nederlander van Deceuninck-Quick-Step de snelste in een sprint bergop. De Est Rein Taaramäe, die op twee km van de finish viel, blijft leider.

Werner Bourlez

In een doodsaaie etappe animeerden drie Spanjaarden de vierde etappe: twee ploegmaats van Burgos-BH (Carlos Canal en Angel Madrazo) en Joan Bou (Euskaltel) gingen er van bij de start vandoor. Op 30 km van de aankomst leek hun avontuur al voorbij, omdat het peloton versnelde wegens kans op waaiervorming. Vals alarm, het tempo ging al snel weer dalen. Finaal werd het trio gegrepen op 14 km van de finish, onder aanvoering van Groupama-FDJ (voor Arnaud Démare) en Alpecin-Fenix (Jasper Philipsen).

Een massasprint op de hellende aankomst in Molina de Aragón (met een laatste kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 5,8%) bleek onvermijdelijk. Fabio Jakobsen was daar, iets meer dan een jaar na zijn horrorcrash in de Ronde van Polen, de snelste. Arnaud Démare werd tweede, voor Magnus Cort. Drie Belgen eindigden in de top tien: Piet Allegaert (6de), Jordi Meeus (7de) en Jasper Philipsen (9de), die zijn puntentrui kwijt is aan Jakobsen.

Jacobsen won dit seizoen al twee ritten in de Ronde van Wallonië, maar met deze spurtzege in de Vuelta bewijst de Nederlander dat hij helemaal terug is na zijn horrorcrash in de Ronde van Polen. “Een droom wordt werkelijkheid. Dit is een beloning voor mijn harde werk na mijn zware val”, reageerde Jakobsen. “Dit is ook een zege voor alle dokters en teamleden die mij geholpen hebben tijdens mijn revalidatie. Het was een zware finish maar Stybar en vooral Van Lerberghe hebben mij in een goede positie gehouden. Ik wist dat Démare de te kloppen man zou zijn en ik had blijkbaar iets meer kracht in de benen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Est Rein Taaramäe blijft leider, ondanks een val op 2 km van de finish. Maar de renner van Intermarché-Wanty Gobert kreeg dezelfde tijd als de winnaar.

Woensdag is er een nieuwe kans voor de sprinters. De vijfde rit, van Tarancon naar Albacete (184,4 km) is biljartvlak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws