Ook boerenbond niet blij met “stuntprijzen” voor melk

 © Belga

Bron: BELGA

Ook de boerenbond is niet tevreden met de “stuntprijzen” die enkele retailers voor melk vragen. Het Algemeen Boerensyndicaat voerde dinsdag actie bij Aldi, enkele weken nadat Albert Heijn ongeveer een halve euro voor een liter melk afficheerde. “Stuntprijzen”, zegt de Boerenbond, “duurzame melkproductie heeft ook een kostprijs en dit lijkt men vaak te vergeten.”

Het Algemeen Boerensyndicaat ging dinsdag in overleg met de directie van Aldi en wil ook andere warenhuizen duidelijk maken dat de prijzenslag voor boeren onhoudbaar is geworden. De belangenvereniging vraagt dat supermarkten hogere prijzen vragen en de broodwinning van boeren niet onder druk zetten. Anders volgen hardere acties.

De veroordeling van de lage prijzenpolitiek krijgt bijval bij de boerenbond. “Dit zijn prijsdalingen van bijna 20 procent”, klinkt het. “Het is duidelijk dat deze spelers los van de marktrealiteit promostunten toepassen op melkproducten. Dit is voor ons onaanvaardbaar.”

Boeren onderhandelen zelden rechtstreeks met retailers maar de macht van die ketens is wel groot. Omdat duurzame melkproductie investeringen vraagt, protesteren de landbouwers tegen het prijsverschil met omringende landen. Ook de Boerenbond onderhandelt met handelsfederatie Comeos om de zaak aan te kaarten.

LEES OOK

Nu in het nieuws