Club Brugge gaat topatleet wegplukken bij de club van Leander Dendoncker

 

Club Brugge is goed op weg om Owen Otasowie over te nemen van Wolverhampton. Eerder haalde de Belgische landskampioen al Stanley Nsoki en Tibo Persyn in huis.

Junior Verbeeke, Vincent Van Genechten

Blauw-zwart kwam in zijn zoektocht naar versterking uit bij de 20-jarige Amerikaanse middenvelder van de Engelse club van Leander Dendoncker. Club bracht eerder deze maand een bod van 4 miljoen euro uit en Otasowie is nu op weg naar de Jupiler Pro League.

Otasowie, een box-to-boxmiddenvelder, sloot al op zijn zestiende aan bij de jeugdopleiding van Wolverhampton. Bij zijn debuut in de Premier League tegen Chelsea vorig seizoen was hij meteen goed voor een assist. In totaal kwam hij tot zes wedstrijden in de Engelse hoogste klasse.

 

 ©  AFP

Eind vorig jaar werd Otasowie, die ook over de Engelse en Nigeriaanse nationaliteit beschikt, voor het eerst opgeroepen voor de Amerikaanse nationale ploeg. Zijn marktwaarde wordt momenteel op 1,5 miljoen euro geschat. De jonge Amerikaan verdient overigens een centje bij met modellenwerk. Zo poseerde hij al voor kledingmerk Burberry.

Club Brugge is ook op weg om Ruben Providence op huurbasis over te nemen van Roma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten