Maak kennis met Lester Williams, de rechterhand van Regi: “Heb al aan veel hits meegewerkt”

In het nieuwe ‘Regi academy’ treedt Lester Williams, die met Regi tal van hits schreef, voor één keer op de voorgrond. 

In het nieuwe ‘Regi academy’ treedt Lester Williams, die met Regi tal van hits schreef, voor één keer op de voorgrond. ©  crossover agency

In het nieuwe VTM2-programma Regi academy gaat Regi op zoek naar een straffe stem voor zijn volgende single, maar dat doet hij niet alleen. Zijn rechterhand Lester Williams (35) is, eigenlijk zoals vaak, ook van de partij. “Weinig mensen weten dat ik heb meegewerkt aan veel hits van de voorbije maanden.”

Tom Vets

Lester Williams staat al sinds 2005 achter de draaitafel. Van clubs als Carré en The Villa tot festivals als Tomorrowland en Summerfestival. De eerste samenwerking met Regi dateert van 2015. “Dat is begonnen voor de fun, maar werd met de jaren intenser”, zegt Lester. “Ondertussen scoorden we met Ellie en Kom wat dichterbij megahits. Maar ik werk ook voor anderen. Ik schreef mee aan Vuurwerk van Camille. Met Pommelien Thijs werk ik nauw samen sinds Nu wij niet meer praten. Dat liedje scoorde hard in Nederland en daar staan ze qua Nederlandstalige popsongs al een stapje verder. Dat schept nieuwe mogelijkheden. Ook voor Jaap Reesema en Olivia Trappeniers werk ik mee achter de schermen. In het verleden schreef ik ook voor Metejoor.”

Dat Lester de rechterhand van Regi is, weten veel mensen niet. “Klopt, want een rechterhand opereert mee vanuit de schaduw”, lacht Lester. “Daarom wou ik voor Regi academy in eerste instantie liever achter de schermen blijven. Maar Regi vond dat met mij erbij het team compleet was.”

Het nummer dat de winnaar van Regi academy mag zingen, ligt al klaar. “Het is geen probleem dat we niet op voorhand weten of het een man of vrouw zal zijn. Een goed liedje blijft altijd overeind. En het is altijd makkelijk om de toonaard achteraf nog aan te passen.”

In ‘Regi academy’ zetelt Williams (uiterst rechts) in de jury met (vlnr.): Jaap Resema, Olivia Trappeniers en uiteraard Regi zelf.  

In ‘Regi academy’ zetelt Williams (uiterst rechts) in de jury met (vlnr.): Jaap Resema, Olivia Trappeniers en uiteraard Regi zelf.  

‘Tien om te zien’-generatie

Regi academy start donderdagavond met audities. “Het leuke is dat het programma een ander soort zoektocht is dan de rest. Er doen heel wat mensen mee die nooit eerder meededen aan zo’n wedstrijd. Of die nog nooit gezongen hebben met in-ears (oortjes,red.). Het gaat er ongedwongen aan toe, zodat we de stress bij de kandidaten wat konden wegnemen.”

Williams komt uit een muzikaal nest. “Iedereen speelt een instrument, op weg naar onze vakantiebestemming werd er meerstemmig gezongen in de auto. Maar als jonge snaak had ik toch weinig affiniteit met muziek. Ik wou voetballen en gamen. Door mijn omgeving kon ik het echter moeilijk ontwijken. Ironisch genoeg ben ik nu diegene die fulltime bezig is met muziek en er mijn job van heb gemaakt.”

Lester noemt zich een kind van de Tien om te zien-generatie. “Ik groeide op met popmuziek van die tijd, vooral in het Nederlands. Iedereen kocht singles of hing een poster van zijn idool op de kamer. Ik ben ongelooflijk fier dat we met liedjes als Kom wat dichterbij, Vechter, Vergeet de tijd… een nieuwe generatie dat soort muziek hebben doen omarmen.”

Voor Lester is werk hobby en omgekeerd. “Ik ben van ’s ochtends tot ’s avonds ermee bezig. Ik was zondag op de uitreiking van de Radio 2 Zomerhit, maar ik maakte het niet te laat, want maandag riep alweer de plicht. Het blijft hard werken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook