Advocaat van R. Kelly: “Die meisjes wisten wat hen te wachten stond”

 

 ©  AFP

De vrouwen die R. Kelly beschuldigen van misbruik wisten precies wat hen te wachten stond toen ze iets met hem begonnen. Dat heeft de advocaat van de zanger woensdag in de rechtbank gezegd tijdens de eerste zitting in het proces tegen Robert Kelly.

“Hij heeft ze niet gerekruteerd, het waren fans. Ze zijn zelf op meneer Kelly afgekomen”, aldus Nicole Blank Becker volgens de Chicago Tribune. “Het was geen geheim dat meneer Kelly meerdere vriendinnen had, daar was hij heel open over.” De advocate stelde ook dat de meisjes, de meeste tieners toen ze iets met Kelly kregen, “tegen hun vriendinnen wilden opscheppen dat ze iets hadden met een superster”.

Woensdag kwam ook een van de vermeende slachtoffers aan het woord. Zij vertelde dat ze in eerste instantie tegen Kelly loog over haar leeftijd, maar nadat ze de eerste keer seks hadden gehad bekende dat ze nog maar 16 jaar was. Kelly, die toen 42 was, sommeerde haar tegen anderen te zeggen dat ze 19 was. De seksuele relatie ging daarna nog maanden door.

In veel getuigenverklaringen die de afgelopen twee jaar naar buiten zijn gekomen, laten vermeende slachtoffers weten dat zij introkken bij Kelly en bijna al hun vrijheden verloren. Ze moesten hun telefoon inleveren, toestemming vragen om hun kamer uit te komen en zelfs vragen of ze naar de wc mochten. Een aantal getuigen hebben verklaard daardoor soms noodgedwongen in een beker te hebben geplast. De advocaat van Kelly beweerde in de rechtbank dat dat alleen gebeurde als ze in de tourbus van de muzikant reisden. “In een beker plassen? Daar zal u mogelijk iets over horen ja. Maar dat is niet illegaal, dames en heren.”

LEES OOK

Nu in het nieuws