Lewis Hamilton: “Als dat gebeurt dan stop ik met de F1”

Lewis Hamilton 

Lewis Hamilton © Daimler Media

Lewis Hamilton gaat minstens door tot en met 2023 maar de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 geeft toe dat er een moment was waarop hij twijfelde aan zijn toekomst, dat staat te lezen in ‘The Express.’

Even was er vorig jaar twijfel of we dit jaar wel een duel tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen zouden te zien krijgen. De zevenvoudig wereldkampioen geeft toe dat hij getwijfeld heeft of hij nog wel zou moeten doorgaan omdat het op een bepaald moment allemaal wat te serieus werd maar hij kwam tot het besef dat hij het nog te graag doet.

“Je moet iets vinden waardoor je gepassioneerd bent en wat je graag doet,” aldus Hamilton in de ‘Formula for Success’ podcast. “En voor mij persoonlijk werd het tijdens mijn reis op een bepaald moment te serieus.”

“We hebben maar één leven. Je moet genieten van wat je doet. Je moet elke dag het geluk vinden in wat je doet en ik denk dat dat echt belangrijk voor me geweest is om in het moment te leven.”

“Ja, ik bevind me in een competitieve omgeving maar als ik in de auto stap, ik mijn vizier dichtklap, het team de auto opstart en ik de garage aan het uitrijen ben dan heb ik de grootste glimlach. Zelfs vandaag nog, na al die jaren dat ik race.”

Wanneer houdt iemand als Hamilton er dan mee op? Hij wordt er nu eenmaal niet jonger op en momenteel is hij de derde oudste rijder op de grid. Als hij einde contract is bij Mercedes zal hij de leeftijd van negenendertig jaar hebben maar zolang die glimlach er nog is wil hij blijven doorgaan.

“Als de dag ooit komt dat dat niet meer gebeurt, dat ik die glimlach niet meer krijg, dan weet ik dat het gedaan is en dat ik iets anders moet gaan doen,” besluit Hamilton.

Meer F1-nieuws:- Tickets GP van België bijna uitverkocht: “Meer dan 50% Nederlandse fans”- “Ferrari strijdt in 2022 opnieuw mee voor de F1-titel”- VIDEO: Hilarische terugblik op eerste helft F1-seizoen 2021- F1-kampioen:“Ik werd uitgescholden toen ik vertelde dat ik het team ging verlaten”- Is Eau Rouge te gevaarlijk en moet beroemde bocht op circuit van Spa-Francorchamps aangepast worden?  (F1journaal.be)

LEES OOK

Nu in het nieuws