Juf Elsje verwent bewoners Trooz met mobiel kapsalon

Elsje Ryheul uit Kasterlee verwent een vrouw uit Trooz in haar mobiel kapsalon. © RR

Kasterlee, Geel -

Juf Elsje Ryheul en haar partner Kris Bellemans uit Kasterlee trokken donderdag opnieuw naar het Waalse Trooz, maar dan samen met kapster Marleen Bertels uit Geel. Het gezelschap verwende de bewoners van het getroffen dorp met een mobiel kapsalon en deelde ook sieraden en koekjes uit.

Na al de miserie door de wateroverlast van vorige maand was het donderdag tijd voor pure verwennerij voor een aantal bewoners van de getroffen gemeente Trooz. Vorige week deelde Elsje Ryheul al ijsjes uit aan de bevolking. Donderdag keerde ze weer met een heus mobiel kapsalon. “Ik ben de hele dag bezig met het wassen van de haren en Marleen Bertels uit Geel is mee als kapster”, vertelt juf Elsje donderdag vanuit Trooz. “We zijn non-stop bezig en doen door tot dat we klaar zijn. Zowel vrouwen, kinderen als mannen kunnen gratis hun haren laten knippen. Veel vrouwen begonnen na hun kapbeurt te huilen uit dankbaarheid omdat ze zich opnieuw vrouw voelen.”

Kapster Marleen Bertels uit Geel neemt in Trooz de kapsels onder handen. © RR

Koekjes en sieraden

Kris Bellemans, de vriend van Elsje, haalde de mensen thuis op en verwende iedereen met koffie en wat lekkers. “We hebben van het voedingsbedrijf Elite The Portion Company uit Herentals een heel pallet met 300 kilo aan koekjes en ontbijtkoeken gekregen om uit te delen. Maar we hebben nog maar 150 kilo kunnen meenemen, de rest is voor volgende keer”, legt Kris Bellemans uit. “De dames in het dorp mochten ook nog kiezen uit sieraden en juweeltjes, geschonken door de bevolking uit Kasterlee, als extra verrassing.” Het koppel bereidt intussen samen met de gemeente Kasterlee een nieuwe actie voor het uitdelen van fietsen voor. (bvdl)

 

De dames mochten ook wat geschonken sieraden meenemen. © RR

Kris Bellemans deelt koffie en koekjes uit aan de wachtenden. © RR

Juf Elsje wast de haren van een vrouw in het mobiele kapsalon in Trooz. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten