Alvaro Hodeg wint de Grote Prijs Marcel Kint na millimetersprint tegen Tim Merlier

Alvaro Hodeg ©  VDB

Alvaro Hodeg heeft de Grote Prijs Marcel Kint in Kortrijk op zijn naam geschreven na een ongemeen spannende sprint tegen Tim Merlier. Het was wachten tot de fotofinish vooraleer Hodeg als officiële winnaar uit de bus kwam. Hodeg wordt zo de opvolger van Bryan Coquard die in 2019 aan het langste eind trok.

Jens Heylen

Na een jaartje afwezigheid werd er weer gekoerst in Zwevegem en Kortrijk met onderweg een paar keer de Kluisberg en de Tiegemberg. Vijf vluchters met daaronder landgenoot Gianni Marchand (Tarteletto – Isorex), die kort na de start in Zwevegem het ruime sop opzochten, werden een voor een tussen de laatste 15 en 10 km van de streep gegrepen waardoor we zoals andere edities naar een traditionele massasprint toeleefden. Daarin werd het na een kleine valpartij bij het ingaan van de 2 km een sprintduel op het scherpst van de snee tussen Colombiaan Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick-Step) en onze landgenoot Tim Merlier (Alpecin-Fenix). Na een fotofinish werd duidelijk dat Hodeg net iets sneller was dan Merlier. Danny Van Poppel werd derde.

Voor Hodeg is dit zijn tweede zege van het seizoen na winst in de openingsetappe van de Tour de l’Ain. De 24-jarige Colombiaan is bezig aan zijn afscheidstournee bij Deceuninck-Quick-Step want volgend seizoen komt hij uit voor UAE Team Emirates, het team van Tadej Pogacar.

“Het heeft zowat drie tot vier minuten geduurd voor ik te horen kreeg dat ik gewonnen had. Ik was er echt niet zeker van dat ik als eerste over de eindmeet gebold was. Ik voelde Tim Merlier heel snel komen maar blijkbaar was ik toch net iets sneller”, lachte Alvaro Hodeg na afloop. “Ik ben heel blij dat ik het werk dat mijn teamgenoten op zich namen, heb kunnen afwerken. De hele dag waren ze in de weer om de koers te controleren. Het wedstrijdverloop was heel gunstig. Er was die vroege vlucht met vijf renners en die liet men niet te ver weg rijden. Toen in volle finale alles samen kwam, wist ik dat ik het moest afmaken in de sprint.”

“Ik bedank mijn teamgenoten met een zege. Volgend seizoen maak ik de overstap naar UAE Team Emirates. Natuurlijk zal ik de Wolfpack missen maar dit is nu eenmaal een keuze die ik gemaakt heb. Ik hoop mijn huidig team in de komende wedstrijden nog enkele mooie resultaten te schenken”, besloot Hodeg.

(belga)

Hodeg, Merlier en Van Poppel ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten