Alvaro Hodeg klopt Tim Merlier in GP Marcel Kint: “Dit is een emotioneel afscheidscadeau voor Patrick Lefevere en het team”

 ©  VDB

Alvaro Hodeg (24) klopte in de GP Marcel Kint in een millimeterspurt Tim Merlier, die kampte met problemen aan het versnellingsapparaat. De tweede zege dit seizoen voor de Colombiaan, die Deceuninck-Quick Step ruilt voor UAE-Team Emirates. “Dit is een mooi afscheidscadeau voor Patrick Lefevere en het team.” Merlier baalde: Dit is een tweede gemiste kans op rij.”

Werner Bourlez

Dat er in Kortrijk finaal gesprint zou worden in de GP Marcel Kint stond als een paal boven water. Alpecin-Fenix (voor Tim Merlier), Deceuninck-Quick-Step (Alvaro Hodeg) en Arkéa-Samsic (Nacer Bouhanni) hielden de vijf vluchters onder controle. Alleen een valpartij op 2 km van de finish gooide wat roet in het eten. Vooral van Tim Merlier. Die verloor lead-out Jonas Rickaert en moest een gaatje dichtrijden op de trein van Deceuninck-Quick-Step. “Maar op zich ging dat wel vlot. Alleen: in de sprint sloeg mijn ketting over. Ik kwam nog terug, maar verloor nipt. Ik rijd met een nieuwe fiets, misschien is dat de reden. Te veel kracht zeker? Maar ik denk dat het gewoon pech is. Mark Cavendish had in de Tour ook dat probleem… na de finish.”

Het verschil was zo nipt dat het team de finishfoto opvroeg bij de jury. Tevergeefs. “Dit is toch balen”, reageerde de ex-kampioen van België. “Ik laat hier een zege liggen. Net als in Leuven zondag, daar zat ook meer in.” Zo blijft de zegeteller staan op zeven, net als ploegmaat Mathieu van der Poel. “Ik wil niet alleen graag de zegestand aanvoeren in de ploeg, maar ook in het peloton. Ik laat twee kansen liggen en dat is sneu. Ik verlies niet graag.”

Hodeg tot de laatste snik

Alvaro Hodeg had in Kortrijk wel een brede smile op het gezicht. De Colombiaan werkte het teamwerk van Deceuninck-Quick-Step perfect af. Na een ritje in de Tour de l’ Ain pas de tweede ritzege voor de snelle man. “ Ik wist niet zeker of ik had gewonnen. Het heeft drie minuten geduurd voor ik te horen kreeg dat het binnen was. Ik sloeg een gat, maar voelde Tim Merlier heel snel aan het komen was. Maar blijkbaar was hij iets te laat. Deze zege is een opsteker. Het team werkte zich opnieuw uit de naad en dan moet je het gewoon afwerken. Ik wist dat ik als eerste de laatste bocht moest nemen, en dat is gelukt.”

Hodeg rijdt de komende twee seizoenen trouwens voor UAE-Team Emirates. “Soms moet je keuzes maken”, verklaart hij zijn overstap. “Maar het doet wel pijn hoor. Deceuninck-Quick-Step is als een familie voor mij. Ik wou Patrick Lefevere en het team een mooi afscheidscadeau schenken. Dat is nu gebeurd, maar ik wil nog wat zeges pakken. Ik ga tot de laatste dag voluit voor dit team. En wie weet kom ik ooit nog terug.”

Merlier nog niet zeker van Ronde van de Benelux

Ook Merlier krijgt nog wel wat kansen om het zegegebaar te maken, onder meer in de Brussels Cycling Classic. Al is hij nog niet zeker van deelname aan de Ronde van de Benelux (30/08-05/09). “Ik wil graag rijden, temeer er wel wat spurtkansen zijn. Maar ik heb nog geen groen licht gekregen van het team”, zegt Merlier, wiens grote doel van het najaar op 3 oktober ligt: Parijs-Roubaix. “Ik zat in de selectie in april, toen de wedstrijd werd uitgesteld. Ik ga ervan uit dat ik er nu ook bij ben. Toen ik vandaag over de Kasseien van de Varent reed, dacht ik eraan. Ik rijd er toch goed over (lacht).”

Merlier blijft leider in de Bingoal Cycling Classic. “Tja, als is dat niet zo belangrijk. Want blijkbaar is er geen cent mee te verdienen (lacht). Dat is niet alleen jammer voor mij, maar ook voor het team.”

 ©  BELGA

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt