Alejandro Valverde verliest de controle en schuift ravijn in tijdens Vuelta-rit: icoon geeft in tranen op

 

 ©  Twitter Movistar

Alejandro Valverde (Movistar) heeft vrijdag de strijd moeten staken in de Vuelta. De 41-jarige Spanjaard kwam tijdens de zevende rit zwaar ten val, op 35 kilometer van de aankomst in Balcon de Alicante. Hij kroop nog even terug op de fiets, maar had te veel last aan het rechtersleutelbeen. Na analyses bleek dat zijn sleutelbeen gebroken is. Zaterdag wordt de Spanjaard geopereerd.

Thomas Cami, Vincent Van Genechten

De voormalig wereldkampioen was net in de aanval gegaan uit het peloton, toen hij in een bocht onderuit schoof en onder de vangrails door een ravijn ingleed. Hij stond lang bij de wagen van de koersdokter, waar artsen hem onderzochten. Valverde probeerde het nog even, maar kneep al snel toch in de remmen. Geëmotioneerd stapte hij van de fiets. De Spanjaard stond vierde in het algemeen klassement, op 41 seconden van rodetruidrager Primoz Roglic.

Een droef einde van wellicht de laatste Vuelta ooit voor Alejandro Valverde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 
 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is pas de tweede keer dat Valverde opgeeft in de Vuelta. De eerste keer was twintig jaar geleden, bij zijn debuut in 2002. In 2009 won hij de Ronde van zijn land.

Eerder was Hugh Carthy al afgestapt. De Brit van EF Education-Nippo was vorig jaar de nummer drie van het eindklassement. Carthy gaf in de zesde etappe op de korte steile slotklim bijna drie minuten toe op ritwinnaar en ploeggenoot Magnus Cort Nielsen. De Brit stond in het algemeen klassement 33e op ruim 4 minuten van Roglic.

Ook de Spanjaard Oscar Rodríguez staakte de strijd. De renner van Astana had te veel last van een knieblessure na een eerdere val. De Fransman Emmanuel Morin van Cofidis stapte ook af.

LEES OOK

Nu in het nieuws