Kirsten Flipkens geeft nu ook forfait voor US Open door aanslepende enkelblessure

 

 ©  BELGA

Kirsten Flipkens zal niet in actie komen op de US Open dit jaar (30 augustus - 12 september). Dat liet de 35-jarige tennisster op haar Twitter weten. Flipkens sukkelt nog steeds met een enkelblessure, die ze in januari opliep na een ongelukkig contact met een reclamebord.

Thomas Cami

LEES OOK.Wat een domper: Kirsten Flipkens was op weg naar stunt, maar moet opgeven met zware blessure na lelijke valpartij

Tijdens het tennistornooi van Abu Dhabi in januari dit jaar ging Flipkens door haar linkerenkel nadat ze een reclamepanel raakte. Daardoor moest ze onder andere al verstek geven voor de Olympische Spelen en voor Wimbledon, maar nu wordt ook de US Open toegevoegd aan dat lijstje.

“De laatste dagen heb ik al heel hard getwijfeld, want ik sta terug op het terrein om te trainen en het voelt goed om weer wat balletjes te kunnen slaan”, liet Flipper maandagmiddag weten op Twitter. “Maar mijn lichaam is nog niet klaar om competitieve wedstrijden te spelen. Mijn medisch team zei dat het voorlopig te vroeg is om weer wedstrijden te spelen, en ik heb nog enkele weken nodig om fit te zijn. Daarom heb ik besloten om mij terug te trekken uit de US Open”, aldus een teleurgestelde Kirsten Flipkens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten