Rechtsbuiten Tajon Buchanan gesignaleerd in Brugge, Club Brugge onderhandelt ook met Leicester over Kamal Sowah (ex-OHL)

 ©  ISOPIX

De Canadese rechtsbuiten Tajon Buchanan lijkt het nieuwe toptarget van Club Brugge. De 22-jarige speler van New Engeland Revolution werd gesignaleerd in hotel Weinebrugge in Brugge. Club Brugge onderhandelt ook met de Engelse eersteklasser Leicester City over een transfer van Kamal Sowah (21). De polyvalente Ghanees speelde de voorbije seizoenen op uitleenbasis bij Oud-Heverlee Leuven en kan straks voor diepgang en loopvermogen op het Brugse middenveld zorgen.

Junior Verbeeke en Bart Lagae

Na het afspringen van de transfer van rechtsbuiten Mohamed Daramy, die voor Ajax koos, richt Club Brugge zijn pijlen op andere doelwitten. Zo zou de Canadese rechtsbuiten Tajon Buchanan (22) van New Engeland Revolution oren hebben naar een transfer. Aanvankelijk leek het erop dat hij pas in januari, na het einde van het MLS-seizoen, haalbaar zou zijn. Maar Buchanan werd intussen al gesignaleerd in hotel Weinebrugge in Brugge. In zijn laatste drie wedstrijden voor New Engeland Revolution scoorde hij. Buchanan is ook international en scoorde op de Gold Cup in de (verloren) wedstrijd tegen Mexico.

Onderhandelingen over Kamal Sowah

Ook Kamal Sowah staat op het lijstje van Club Brugge. “Ik ben heel blij dat ik mijn eerste minuten krijg en eindelijk mijn shirt van Leicester City kan aantrekken”, schreef Kamal Sowah op 24 juli nog op Instagram. De Ghanese middenvelder tekende in 2018 op zijn 18-jarige verjaardag bij Leicester City maar werd de eerste twee jaar en half verhuurd aan de Belgische zusterclub Oud-Heverlee Leuven.

Na een sterk 2020-2021, waar hij 8 keer scoorde in 34 matchen, keerde Sowah naar Leicester terug. Hij hoopte er nieuwe stappen in zijn carrière te zetten, maar een plaats in de A-kern bij manager Brendan Rodgers zit er voorlopig niet in.

Club Brugge had vorig seizoen al interesse in Sowah, maar botste toen nog op een te hoge vraagprijs. “We zijn net niet weggelachen”, liet algemeen manager Vincent Mannaert toen nog optekenen in Sport/Voetbalmagazine.

Een jaar later lijkt het lachen vergaan, want deze keer wordt er wel onderhandeld op clubniveau. Volgens insiders is een akkoord nabij en zou de transfer voor het einde van de week geofficialiseerd kunnen worden.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten