Movistar wil als team leiderspositie Primoz Roglic aanvallen: “Enige manier om hem te stoppen”

 ©  AFP

Met de Spanjaard Enric Mas en Colombiaan Miguel Angel Lopez heeft het Movistar-team respectievelijk de nummers twee en drie van het klassement in zijn rangen. Mas volgt op 28 seconden van de man in de rode leiderstrui, Primoz Roglic. Lopez moet al 1:21 goed maken op de Sloveen. Maar bij Movistar, waar ze het zonder Alejandro Valverde en Johan Jacobs verder moeten doen in de Vuelta, klinken ze na de eerste rustdag toch heel strijdvaardig.

Bron: BELGA

“Ik ben alvast heel goed uit de Ronde van Frankrijk gekomen”, meldt Enric Mas. “Ik miste daar misschien nog wat vertrouwen. Na de Tour heb ik voldoende rust genomen en zo kon ik in de beste omstandigheden en met vertrouwen naar de Vuelta trekken. Ik bevond me zondag, met de rit op de Alto de Velefique, in een voor mij ongeziene situatie. Ik ging een man-tegen-mangevecht aan met Roglic. De eerste in de stand tegen de tweede. De enige manier om hem van de troon te krijgen is als we als team samenwerken. Maar er schuilt ook gevaar in mannen als Egan Bernal en Adam Yates. Bernal mag je zeker nooit afschrijven want hij won toch nog de Giro en de Tour. Hij staat binnen de twee minuten en er komen nog enkele zware etappes aan. We mogen na die eerste week alvast een positieve balans opmaken wat betreft het klassement. Er was natuurlijk wel het bijzonder spijtige voorval met Alejandro Valverde en Johan Jacobs.”

Miguel Angel Lopez posteerde zich op de derde plaats in het algemeen klassement en werd afgelopen zondag 5e. “Ik had in die rit veel werk geleverd door in de tegenaanval te gaan op Adam Yates. Toen Enric Mas en Primoz Roglic aanvielen moest ik de benen stil houden. Ik mocht geen andere renners meenemen. Wij moeten ons niet blind staren op Roglic en zijn team Jumbo-Visma. Er zijn nog andere ploegen die gevaarlijk uit de hoek kunnen komen. Wellicht kenden de mannen van INEOS Grenadiers zondag een mindere dag. Hen mag je echter nooit afschrijven”, verduidelijkte Miguel Angel Lopez.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten