Noord-Korea ontwikkelt eigen PCR-materiaal voor coronatests

 

 ©  ISOPIX

adbBron: Reuters

Noord-Korea heeft zijn eigen PCR-materiaal ontwikkeld om coronatesten uit te voeren. Dat melden staatsmedia volgens Reuters.

De staatskrant Rodong Sinmun bericht dat wetenschappers en technici aan de Staatsacademie voor Wetenschappen een PCR-systeem ontwikkeld hebben dat voldoet aan globale standaarden. Het systeem wordt voorgesteld als een van meerdere recente verwezenlijkingen onder leider Kim Jong-un om materiaal te lokaliseren. Voordien was Noord-Korea voor PCR-tests afhankelijk van internationale hulp, waaronder van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Het land heeft nog geen enkel geval van Covid-19 officieel bevestigd, maar hanteert wel strenge maatregelen zoals gesloten grenzen. Volgens officieel nieuwsagentschap KCNA wordt de strijd tegen het virus opgevoerd om de besmettelijkere varianten zoals delta tegen te houden. “Er zijn plannen om ontsmetting te normaliseren en chaotische bewegingen van mensen en voorraden in kantoren en werkplaatsen te voorkomen, terwijl onderwijs en controle geïntensifieerd worden om te verzekeren dat alle mensen de regels volgen, zoals het dragen van mondmaskers op publieke plaatsen.”

LEES OOK

Nu in het nieuws