Alison Van Uytvanck neemt vlot eerste horde op WTA-toernooi van Chicago, Kimberley Zimmermann strandt in eerste ronde dubbelspel

 

 ©  ISOPIX

Alison Van Uytvanck (WTA 58) heeft zich maandag vlot geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van het WTA-toernooi van Chicago (hard/235.238 dollar). Kimberley Zimmermann heeft zich maandag dan weer niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het dubbelspel.

Valerie Van AvermaetBron: BELGA

Van Uytvanck versloeg in de eerste ronde de Japanse Nao Hibino (WTA 71) in twee sets: 6-1 en 6-3. De partij duurde 1 uur en 10 minuten. Ze neemt het in de volgende ronde op tegen het Tsjechische vijfde reekshoofd Marketa Vondrousova (WTA 40), die in twee sets (6-2 en 6-0) afrekende met de Amerikaanse qualifier Quinn Gleason (WTA 467).

De 27-jarige Van Uytvanck is de enige Belgische op de hoofdtabel in het enkelspel in Chicago. Kimberley Zimmermann (ATP 512) sneuvelde in de kwalificaties. De 25-jarige Zimmermann is in Chicago wel nog actief in het dubbelspel, samen met de Nederlandse Rosalie van der Hoek.

In de openingsronde van het dubbelspel ging onze 25-jarige landgenote Kimberley Zimmermann aan de zijde van de Nederlandse Rosalie van der Hoek in twee sets onderuit tegen het Amerikaanse duo Hailey Baptiste en Claire Liu: 7-5 en 6-4.

Eerder sneuvelde de nummer 512 van de wereld in het vrouwentennis al in de kwalificaties van het enkelspel. Dat maakt dat er met Alison Van Uytvanck (WTA 58) nog één landgenote actief is in The Windy City.

(belga)

LEES OOK

Nu in het nieuws