“De titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen is uniek”

Lewis Hamilton en Max Verstappen 

Lewis Hamilton en Max Verstappen © Daimler Media

Volgens voormalig F1-piloot Gerhard Berger beleven we dit jaar een unieke titelstrijd die tot de laatste race van het seizoen zal duren. Berger vindt de titelstrijd omwille van verschillende redenen uniek.

In tegenstelling tot de voorbije jaren hebben Lewis Hamilton en Mercedes dit jaar wel degelijk een serieuze uitdager in de titelstrijd. Tot een tweetal races gereden zag het er trouwens erg goed uit voor Verstappen die meer dan dertig punten voorsprong had.

“Niet zo lang geleden zou ik gezegd hebben dat Max er dit jaar zeker in zou slagen om de titel te veroveren maar in de Formule 1 mag je nooit je tegenstanders onderschatten, niets is gegarandeerd,” vertelt Gerhard Berger volgens ‘Speedweek’.

“Max had eigenlijk met een comfortabele voorsprong naar Spa-Francorchamps moeten gaan maar Mercedes en Hamilton hebben de situatie volledig gekeerd.”

De twee races voorafgaand aan de zomerpauze hebben de titelstrijd een compleet nieuwe wending gegeven. Meer dan ooit is er geen marge voor fouten. De titelstrijd tussen Hamilton en Verstappen gaat echter veel verder dan tussen de twee rijders onderling. Berger vindt de titelstrijd dit jaar omwille van meerdere redenen uniek.

“Ik heb veel duels in de Formule 1 gezien maar dit is uniek met twee toprijders, technische genieën achter hen, Wolff tegen Marko, het zijn allemaal ongelooflijke professionals. Ik zou niet verrast zijn als de beslissing pas tijdens de laatste race in Abu Dhabi valt,” besluit Berger.

Meer F1-nieuws:- GP van Nederland opnieuw bedreigd: “50 procent kans dat F1-race niet doorgaat”- Alonso: “Sinds mijn afscheid is er niets veranderd in de F1”- Dit jaar geen ‘pitwalk’ tijdens GP van België- Lewis Hamilton aangedaan door gebeurtenissen in Afghanistan: “Ik was even weg van mijn telefoon en de wereld”- Onderzoek naar Mercedes-motorsportbaas voor handel met voorkennis in aandelen Aston Martin  (F1journaal.be)

LEES OOK

Nu in het nieuws