Eerst niet in de plannen van de bondscoach, maar toen ging hij winnen: Thibau Nys in selectie voor WK beloften

Thibau Nys.

Thibau Nys. © Vel

In januari was Thibau Nys nog enorm ontgoocheld nadat bondscoach Sven Vanthourenhout zes andere beloften had geselecteerd voor het WK veldrijden U23 in Oostende. Nu haalt de 18-jarige zoon van tweevoudig wereldkampioen veldrijden Sven zijn gram.

Thibau Nys maakt deel uit van de vijfkoppige selectie van de bondscoach voor het WK op de weg voor U23, tussen Antwerpen en Leuven op vrijdag 24 september.

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Aanvankelijk kwam Nys niet in de plannen voor, maar dankzij zijn snelle sprint en de prestaties van de jongste weken (dertiende in Dwars door het Hageland, twee ritzeges in Ronde van Vlaams-Brabant, twee ritwinsten in Ronde van Namen en tweede op het BK voor beloften) behoorde hij logischerwijs wel tot de preselectie van acht, waarvan nog drie renners afvielen.

De kopmannen van de Belgische ploeg worden wellicht prof Florian Vermeersch, Arnaud De Lie en Stan Van Tricht. Naast Nys zit ook nog Fabio Van Den Bossche in de selectie. Die gaat volgend seizoen in dienst van Alpecin-Fenix rijden.

“We staan met vijf sterke renners aan de start, mannen die het parcours aankunnen en snel zijn. Thibau is ook zo’n renner”, aldus Vanthourenhout. “Maar ik was de voorbije maanden evenzeer onder de indruk van de prestatie van Arnaud De Lie die als eerstejaars heel sterk presteert. En Florian Vermeersch heeft de Vuelta in de benen en is ook iemand waar we fel op rekenen. De U23-selectie is er ook één waar we veel van mogen verwachten.”

(bvc)

LEES OOK

Nu in het nieuws