Nog maar enkele weken wachten: Netflix geeft langverwachte trailer vrij voor nieuwe documentaire rond Michael Schumacher

 

 ©  Daimler Media

Met de Grote Prijs van België die dit weekend op het programma staat, zal menig Formule 1-fan wellicht ook eens aan Michael Schumacher denken. De zevenvoudig wereldkampioen, na zijn zware ski-ongeluk eind 2013 niet meer in het openbaar gezien, maakte er 30 jaar geleden zijn F1-debuut. Liefhebbers van de sport en Schumi hebben intussen wel iets om naar uit te kijken: op Netflix verschijnt op 15 september de documentaire Schumacher, waarvan woensdag een eerste trailer werd vrijgegeven. Bekijk die hieronder!

Sam Varewyck

LEES OOK. Het begon allemaal op Francorchamps: 30 jaar geleden luidde piepjonge wervelwind Michael Schumacher een nieuw tijdperk in

In de documentaire zullen zowel het leven als de carrière van de intussen 52-jarige Michael Schumacher aan bod komen, inclusief nooit eerder vertoonde archiefbeelden. Schumachers vrouw Corinna en kinderen Gina-Maria en Mick (die aan zijn debuutseizoen in de Formule 1 bezig is, red.) zullen een sleutelrol spelen en zijn allen ook in de trailer te zien. Ook jongere broer Ralf, die van 1997 tot 2007 zelf in de F1 reed en zes Grote Prijzen won, zal in de documentaire verschijnen.

Naast Schumachers dichte familie zullen ook verschillende F1-prominenten aan het woord komen. In de trailer is viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel alvast even in beeld. De 34-jarige rijder heeft zijn bewondering voor zijn illustere landgenoot nooit onder stoelen of banken gestopt. Vettel had een zeer vriendschappelijke relatie met Schumacher toen die laatste in de nadagen van zijn loopbaan verkeerde. Vettel werd als piepjong talent vooral in de Duitse pers ook wel eens liefkozend Baby Schumi genoemd.

Concurrenten, oud-bazen en Bernie

Netflix kondigde eerder ook aan dat er exclusieve interviews met David Coulthard en tweevoudig Mika Häkkinen in de documentaire zullen zitten. Coulthard en Häkkinen raceten beiden voor McLaren en waren rond de eeuwwisseling een paar seizoenen lang de grootste concurrenten van de Duitser. Schumacher gaf in die periode zelf toe dat Häkkinen de enige piloot was waarvan hij echt schrik had.

Ook andere bekende F1-gezichten zullen hun opwachting maken in de documentaire. Huidig FIA-baas Jean Todt was bij Ferrari tien jaar lang teambaas van Schumacher en was een belangrijke speler in het dreamteam waarmee hij vijf jaar op rij wereldkampioen werd. Ook voormalig Ferrari-baas Luca Di Montezemolo en de oude F1-goeroe Bernie Ecclestone komen aan bod.:

Bekijk de trailer hieronder:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws