Derde ritzege zal er niet meer komen: Jasper Philipsen niet meer van start in elfde etappe Vuelta

 

 ©  AFP

De zegeteller van Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) in deze Vuelta zal op twee blijven staan. Het Belgische spurttalent ging woensdag niet meer van start in de elfde etappe. Philipsen kampt met lichte koorts en besliste in overleg met het team om te stoppen, zodat de rest van zijn seizoen niet in gevaar komt.

Sam Varewyck en Hugo Coorevits

Philipsen won in deze Vuelta de tweede etappe naar Burgos en de vijfde etappe naar Albacete, telkens in de massasprint. Hij droeg ook enkele dagen de groene sprinterstrui. Een mooie strijd om die trui leek overigens in de maak, want Philipsen wisselde die af met Fabio Jakobsen, die ook al twee etappes won. Philipsen gaf dinsdag nog aan dat hij het in de rest van deze Vuelta van dag tot dag zou bekijken en dat de sprinterstrui geen specifiek doel was.

In het najaar mikt Philipsen nog op enkele eendagswedstrijden. Zelf noemde hij dinsdag Parijs-Roubaix en Parijs-Tours. En het WK? “Dat is aan bondscoach Sven Vanthourenhout om te beslissen. Ik heb al contact gehad met hem. Hij houdt alles open, voorlopig weet ik nog niet veel. Ik ga gewoon zorgen dat ik in die periode in orde ben. Ik kan vanalles doen om te helpen. Het EK? Dat zal toch te lastig zijn”, klonk het.

Edward Planckaert: “Nu wordt Modolo onze eerste spurter”

Philipsens ploegmaat Edward Planckaert zat woensdag in de vlucht van de dag. Hij vond het natuurlijk spijtig dat de topspurter van Alpecin-Fenix moest uitzieken, maar verklaarde dat er niets voor hem verandert. “Ik word nu de lead-out van Sacha Modolo. Het zou leuk zijn indien onze Italiaan nog een top-drie kan pakken in de volgende sprinten. Wanneer? In deze Vuelta weet je het nooit hé. Dinsdag lieten ze dertig man een dozijn minuten nemen en schonk Roglic de trui weg. Vandaag kregen we met vijf ongevaarlijke jongens hoogstens twee minuten. Laat ons hopen dat er misschien vrijdag nog eens gesprint wordt.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten