Peter Sagan maakt rentree in wegrace op EK wielrennen na blessureperikelen

 

 ©  BELGAIMAGE

De Slowaakse wielrenner Peter Sagan maakt op 12 september zijn rentree in het peloton. Hij heeft zijn deelname toegezegd aan de wegrace op het EK wielrennen in de Italiaanse provincie Trentino. De drievoudig wereldkampioen is hersteld van de knieblessure die hem tijdens de Tour de France dwong tot opgave.

Bron: BELGA

“Mijn herstel verloopt voorspoedig”, meldt de 31-jarige Sagan, die ook een ingreep aan de knie onderging. “Ik ben intensief aan het trainen om weer op mijn beste niveau terug te keren. Ik kan onmogelijk voorspellen hoe de EK-race zal uitpakken, maar kan wel beloven dat ik alles zal geven voor een zo goed mogelijk resultaat”, aldus de Slowaak, die in 2016 de eerste Europese titel op de weg veroverde.

Sagan is bezig aan zijn laatste jaar bij de Duitse ploeg Bora-hansgrohe. Hij fietst de komende twee seizoenen voor de Franse ploeg Team TotalEnergies.

Andere grote namen die hun deelname aan de EK wielrennen hebben bevestigd zijn onder anderen Tourwinnaar Tadej Pogacar, onze landgenoot Remco Evenepoel, Filippo Ganna en Kasper Asgreen.

Sagan bereidt zich in de Pyreneeën voor op het najaar:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws