Nieuwe cowork-ruimte Zenter opent op Gitschotellei: “Werken met focus op gezondheid en beweging”

Barbara en Thomas 

Barbara en Thomas © Jan Van der Perre

Berchem -

Flexibeler werken is een blijver geworden dankzij corona. Dat beseffen Thomas Verbruggen (40) en zijn vrouw Barbara Smets (34) maar al te goed. Samen openen ze op 1 september cowork Zenter op de Gitschotellei. “We geloven sterk in het idee van flexibel werken, maar dan wel met de juiste infrastructuur en met de nodige aandacht voor gezondheid en beweging”, zeggen ze.

Elien Van Wynsberghe

Zenter is gevestigd in een ruim pand op de Gitschotellei waar het licht langs verschillende hoeken binnenvalt. Bureaus, kasten, tafels, planten, een gezellige binnenplaats: alles staat op punt om binnen enkele dagen de deuren te openen.

“Met Zenter willen we kwalitatieve werkplekken en vergaderplekken aanbieden”, vertellen Thomas en Barbara. “Tijdens de coronacrisis is bij veel mensen de fysieke en de mentale gezondheid er niet bepaald op vooruit gegaan. Werken vlakbij huis heeft zo zijn voordelen, maar dan moet er wel de juiste infrastructuur voor worden voorzien”, zegt Thomas die ook leerkracht lichamelijke opvoeding is.

Met Zenter richten ze zich tot startende zelfstandigen, freelancers of werknemers die van thuis uit mogen werken en daarvoor eventueel van hun baas een tegemoetkoming krijgen. “Mensen die op zoek zijn naar een rustige, comfortabele werkplek. We focussen hier extra op gezondheid en beweging. Want digitale nomaden zijn de kampioenen van de slechte werkhouding.” Denk: bureaus die in de hoogte verstelbaar zijn, zitballen, ergonomische stoelen, deskbikes (bureaus met eronder een soort hometrainer als stoel).

Het koppel richtte het hele gebouw zelf in. “Het pand stond al een tijd leeg maar was wel duurzaam gerenoveerd. Iets wat we zelf belangrijk vinden en ook willen uitdragen. Er is een groendak aangelegd, er zijn zonnepanelen aanwezig, de muren schilderden we met ecologische verf,…”


 

 © Jan Van der Perre

Gezonde werkdag

Coworkers kunnen in Zenter terecht onder verschillende formules. Van een halve dag tot elke dag van de maand. “We zorgen er ook voor dat wie ervoor kiest om hier te werken, genoeg beweging heeft. Dat is alleen maar bevordelijk voor de concentratie en het is gezond.” Overal in Zenter tref je dan ook sport- en spelaanleidingen: een pull-up bar, weerstandsbanden, kettle bells, een pingpongtafel, kubbs voor wie pauze wil nemen in het nabijgelegen Te Boelaerpark, een schaakbord,… “Zulke zaken werken ook verbindend voor de mensen die hier werken”, vertellen ze.


 

 © Jan Van der Perre

Het is Barbara die het gezicht van de zaak wordt. Zij zal Zenter in goede banen leiden. Van opleiding is ze diëtiste en voedingsdeskundige. Die kennis wil ze trouwens inzetten in Zenter. “Mensen die voedingsadvies willen of tips voor een gezondere voedingsstijl, kunnen altijd bij mij terecht.”

“Bedoeling is dat mensen hier hun werkdag gezond kunnen doorbrengen met de nodige beweging en ontspanning”, vatten ze samen. “En als buurtbewoners gebruik willen maken van onze ruimtes voor cultuur, workshops, een afterwork,… dan staan we daar zeker ook voor open.”


 

 © Jan Van der Perre

Alle info: www.zenter.be, open vanaf 1 september, Gitschotellei 138.

Nu in het nieuws

Sportnieuws uit Berchem