Ook de Meilandjes zijn terug, en er staat hen heel wat onheil te wachten

 

 ©  play5

Dubbel feest bij de Meilandjes. Op de dag dat patriarch Martien zijn zestigste verjaardag viert, start het nieuwe seizoen van Chateau Meiland op Play5. Dat speelt zich voor het eerst bijna volledig in Nederland af.

Vorig seizoen vond de familie een nieuw onderkomen in het Limburgse Achterhoek. Op een grote woonboerderij in het dorpje Hengelo maakten ze na hun Franse avontuur een nieuwe start. Maar vanavond pakken zich donkere wolken samen boven het gezin.

Via de vorige tv-uitzendingen zag het gemeentebestuur hoe de Meilandjes elk van de drie gebouwen op het terrein gebruikten als aparte woongelegenheden. Dat blijkt niet legaal te zijn. Er zit dus niks anders op dan weer te verhuizen. In het nieuwe seizoen is te zien hoe ze op huizenjacht gaan in de omgeving van badplaats Noordwijk, hun vroegere habitat. Afgelopen april raakte bekend dat ze daar 2,7 miljoen euro betaalden voor het optrekje van de drummer van de Nederlandse band Kensington.

Privédetective

Er staat de Meilandjes dit seizoen nog ander onheil te wachten. Enkele maanden nadat Mevrouw Jansen – de huiskat van de familie – stierf, moeten ze afscheid nemen van hun zieke hond Bommel. Dochter Maxime zorgt voor de positieve noot met haar tweede zwangerschap. Dit seizoen stelt ze haar vriend Leroy ook voor het eerst voor.

Ook met Erica lijkt het op wieltjes te lopen op het vlak van de liefde. Martien en Maxime komen te weten dat Erica geregeld afspreekt met een privédetective voor enkele romantische wandelingen. Dat brengt Martien op het idee om als een volleerde detective – zonnebril incluis – de achtervolging in te zetten en het koppel te bespieden.

Ondertussen blijft hun Franse kasteel in de buurt van Limoges onverkocht. De vraagprijs bedraagt nog steeds 998.000 euro. “Er zijn wel veel bezichtigingen, ook tweede bezichtigingen”, aldus Erica Meiland deze week op de Nederlandse televisie. “Maar mensen haken dan af omdat het toch een te grote stap is. Het is ontzettend veel werk.”

In de eerste aflevering van vanavond zien we Martien, Erica en Maxime genieten van de zomerdagen in Nederland en gaan ze een koe knuffelen.

Chateau Meiland

Play5, 20.30 uur  (tove)

Aangeboden door onze partners

Lees ook