Otto Vergaerde verruilt Alpecin-Fenix voor Trek-Segafredo: “Juiste stap in mijn ontwikkeling”

 ©  BELGA

Renner Otto Vergaerde (27) verlaat na dit seizoen Alpecin-Fenix voor Trek-Segafredo. Hij zette zijn handtekening onder een contract van twee seizoenen bij de Amerikaanse WorldTour-formatie.

Thomas CamiBron: BELGA

Vergaerde begon zijn profcarrière bij Topsport Vlaanderen-Baloise en reed de voorbije drie seizoenen in steun van Mathieu van der Poel, bij Corendon-Circus en Alpecin-Fenix.

Bij Trek-Segafredo moet Vergaerde in de kasseiklassiekers Jasper Stuyven en de Deen Mads Pedersen bijstaan.

“Ik twijfelde er niet aan voor Trek-Segafredo te kiezen als de juiste stap in mijn ontwikkeling”, verklaart Vergaerde in een persbericht. “Dit is een nieuwe uitdaging. Maar er is al een goede basis, namelijk mijn vriendschapsband met Jasper Stuyven en Edward Theuns. Ik kijk er echt naar uit om me bij hen te voegen. Maar bovenal ben ik klaar voor deze nieuwe uitdaging bij een sterk en ambitieus team voor de klassiekers.”

“Met Vergaerde voegen we ervaring en betrouwbaarheid toe aan onze groep voor de klassiekers”, besluit algemeen manager Luca Guercilena.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten