Remco Evenepoel na indrukwekkende zege in Druivenkoers: “Ik denk dat ik stilletjes aan het komen ben”

 

 ©  BELGA

Met een solo van 60 km won Remco Evenepoel de Druivenkoers in Overijse. Na de finish kwamen de tranen, zeker toen hij in de armen viel van vriendin Oumi: “Na alles wat is gebeurd, doet dit deugd.”

Werner Bourlez

LEES OOK.Remco Evenepoel wint Druivenkoers Overijse met fraaie solo in twee delen na neutralisatie door brand

Remco Evenepoel had duidelijk zijn zinnen gezet op deze Druivenkoers, dat voor een deel op het WK-parcours in Overijse werd gereden. “Het plan van het team was om op de tweede keer Bekestraat de boel open te gooien”, aldus Evenepoel. “Dat deed Julian Alaphilippe. Ik kon net volgen en we geraakten met een groepje voorop. Het sein om te gaan. Ja, het was nog ver maar ik ben er blijven in geloven. Mijn voorsprong van één minuut werd gehalveerd maar ik ben blijven gaan. Ik wist dat ook de rest op de limiet zat.”

Zijn raid werd halfweg gestopt door een brandende wagen langs het parcours. De wedstrijd werd even geneutraliseerd. “Tja, dan had ik er geen goed oog meer in. Het peloton kon hergroeperen en herstellen. Het was voor niemand plezant, ik kreeg ook koud. Maar de herstart is goed verlopen, een dikke pluim voor de organisatie. Ik kreeg mijn voorgift van 35 seconden. Maar het was toch nog 30 km hé. Maar ik zat meteen goed in het ritme en verzwakte niet. Ongelooflijk, dit doet deugd na alles wat is gebeurd. Ik denk dat ik stilletjes weer aan het komen ben.”

Deze Evenepoel was nog niet zeker van zijn WK-selectie. Dat moet nu toch anders zijn? “Dat weet ik niet, dat beslist bondscoach Sven Vanthourenhout.”

 

 ©  BELGA

LEES OOK

Nu in het nieuws