Nina Derwael niet voluit tot Kerstmis: Olympische kampioene bespreekt volgende week nieuw programma

Nina Derwael.

Nina Derwael. © BELGA

Nina Derwael (21) bespreekt volgende week met coach Marjorie Heuls hoe haar programma voor de volgende maanden er zal uitzien. De olympische kampioene zal minstens tot Kerstmis de trainingsarbeid nog niet op volle kracht hernemen, wat voor een fysieke en mentale reset moet zorgen.

Marc Vermeiren

Volledig stilzetten is voor Derwael uiteraard geen optie, ook al omdat ze voor haar deelname aan het tv-programma Dancing with the stars een behoorlijk zwaar fysiek regime moet volgen. De olympische kampioene kreeg na Tokio tientallen verzoeken vanuit de media, maar dat dansprogramma zat al veel langer in haar hoofd. Derwael verbleef de voorbije weken vooral bij haar vriend Siemen Voet in het Nederlandse Zwolle, waar hij profvoetbal speelt bij de plaatselijke eersteklasser PEC. De Gentse topsporthal blijft alleszins haar sportieve hoofdkwartier, maar sporadisch zou ze ook in Nederland kunnen trainen.

Spanje

Volgende week vrijdag zal de 21-jarige Limburgse samen met een honderdtal andere olympiërs gehuldigd worden op de Allianz Memorial Van Damme. De dag nadien vertrekt Derwael voor een korte familietrip naar de Spaanse zon. Een week later keert ze terug naar België voor een clinic met een aantal kinderen, georganiseerd door haar sponsor VDK. Dat zal de eerste keer zijn sinds haar gouden vlucht op 1 augustus dat Derwael weer als atlete een gymzaal betreedt.

LEES OOK

Nu in het nieuws