Spits Wesley Moraes legt medische tests af bij Club Brugge en staat op zucht van terugkeer naar oude liefde

 ©  BELGA

Het gaat gebeuren: Wesley Moraes (24) keert meer dan waarschijnlijk terug naar Club Brugge. De Braziliaanse spits legt vrijdag zijn medische testen af. Als die in orde zijn, wordt hij één seizoen gehuurd van Aston Villa.

Junior Verbeeke

De finale fase van de onderhandelingen vonden de afgelopen dagen plaats. En nu Manchester City en PSG uit de trommel van de Champions League kwamen, heeft Wesley waarschijnlijk nog meer zin om terug voor Club Brugge te spelen. Bij Aston Villa, dat in de zomer van 2021 nog 25 miljoen voor hem neertelde, zit hij namelijk op een zijspoor.

Club kende de situatie van z’n ex-kampioenenmaker en biedt een uitweg. Geen definitieve transfer - financieel is dat onmogelijk - wél een huurovereenkomst voor één seizoen. Als Wesley volledig wedstrijdfit is, betekent dat een serieuze kwaliteitsinjectie.

 ©  AP

Oplossing bij oude liefde

De Braziliaan legt in België medische tests af: die moeten ook nog eens uitwijzen hoe het met die beruchte knie is gesteld. Op 1 januari 2020 scheurde Wesley z’n voorste kruisbanden. Daarna stond hij één jaar aan de kant.

Sinds zijn terugkeer op het einde van vorig seizoen kreeg Wesley amper nog minuten. De spits van 1,91 meter had het begrepen en zocht een oplossing. Die vindt hij nu bij oude liefde uit Brugge. Wat dat betekent voor Bas Dost, moet nog blijken. Eerder sijpelde al door dat de Nederlander, die momenteel uit de basis wordt gehouden door Charles De Ketelaere, sowieso bij Club blijft.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt