Dat is dan 22.000 euro: Louis Vuitton brengt fietsen uit

 ©  Louis Vuitton

Kleding, lederwaren en accessoires had Louis Vuitton al in de collectie, nu komen daar ook fietsen bij. De exclusieve tweewielers kwamen tot stand in samenwerking met het Parijse fietsbedrijfje Maison Tamboite en zijn rijkelijk versierd met het logo van het Franse label. Een slot om zo’n Vuitton-velo vast te binden aan een paal is geen overbodige luxe, aangezien het basismodel 22.000 (!) euro kost.

Hanne Vandenweghe

Voor de prijs van 22.000 euro, waarvoor je tegenwoordig ook een Mini Cooper hebt, rijden fans van Louis Vuitton met de tweewieler door de straten. Niet erg snel, want een elektrische motor zit niet in de stadsfiets verwerkt. Het komt bij dit basismodel – te koop in onder meer geel, zwart, blauw , bruin en rood – dus aan op je eigen trapkracht. Het kan ook nog iets luxueuzer met een model van 25.000 euro.

Louis Vuitton ging voor deze collectie in zee met Maison Tamboite uit Parijs, een bedrijf dat zich al honderd jaar omschrijft als “artisanale fietsenmaker”. Fietsen uit dat gamma zijn ook al peperduur met een gemiddeld prijskaartje van 10.000 euro. De Vuitton-uitvoeringen lopen op qua prijs omdat het zadel en het bagagerek zijn omhuld met leder. Onder meer de spatborden zijn uit beukenhout vervaardigd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten