Axel Daeseleire, Katastroof en ‘mockers’ doen corona vergeten op Werf Rock

Organisatoren Janick Doré (l) en compagnon Luc Vandenbulcke testen het podium van hun Werf Rock uit. DIt weekend aan Werf 44. 

Organisatoren Janick Doré (l) en compagnon Luc Vandenbulcke testen het podium van hun Werf Rock uit. DIt weekend aan Werf 44. © JAA

Schilde -

Met Werf Rock geeft Janick Doré, uitbater van W44, de Schildenaren dit weekend de gelegenheid om corona van zich af feesten, te zingen en te dansen op het plein voor het gemeenschapscentrum aan de Schoolstaat. Zaterdag gebeurt dat met diverse optredens en een dj-set door Axel Daeseleire. Zondag is er daar ook nog een mockers-treffen van modieuze en nostalgische motorfietsliefhebbers.

Het grote plein voor het gemeenschapscentrum, waarin ook brasserie W44 gevestigd is, wordt het hele weekend vrijgehouden. Dat deed Janick Doré, horecaondernemer die voor N-VA ook in de districtsraad van Berchem zit, eerder al met succes door de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm te vertonen. Dit keer heeft hij met zanger en evenementenorganisator Luc Vandenbulcke, een aardig programma in elkaar gestoken voor de eerste editie van het tweedaagse Werf Rock.

Stand-upcomedian Raf Coppens begint zaterdag om 15 uur met een humoristische noot. Om 17 uur grasduint de coverband Kreunaers in de vele hits van De Kreuners. De grofgebekte dialectgroep Katastroof treedt om 19 uur op. Deborah Ostrega en zangeracteur Ernst Löw maken om 21 uur hun opwachting aan de zijde van de band MDC. Voor de apotheose zorgt Axel Daeseleire, in zijn rol van dj. Hij draait tot 23.30u. Om middernacht moet het plein leeg zijn.

Zjuul Krapuul van Katastroof zal zaterdag vast de goegemeente van het deftige Schilde shockeren.

Zjuul Krapuul van Katastroof zal zaterdag vast de goegemeente van het deftige Schilde shockeren. © RR

De deuren van deze eerste Werf Rock gaan zaterdag om 14 uur open. “Het is een gratis evenement, maar er is wel een Covid Safe Ticket nodig ”, verwittigt de organisator. “Ter plaatse een test laten afnemen, is mogelijk. Kostprijs 30 euro. Is de test negatief krijgt u ook toegang tot het event.”

Mockers

Ook zondag is er om 15 uur een optreden van bluesartiest Shakedown Tim. “Maar die dag is de hoofdrol weggelegd voor modieuze en nostalgische motor- en autoliefhebbers”, aldus organisator Janick Doré. “Naar Britse traditie zal het plein voor Werf 44 het decor vormen voor een ‘mockers’-meeting. Mockers is de samentrekking van ‘mods’ en ‘rockers’, twee conflicterende Britse subculturen uit de jaren zestig. Terwijl de mods liefst stijlvol gekleed en vooral op scooters zoals Vespa’s rondreden, hadden de wat ruigere rockers voornamelijk caféracers (sportievere motors) als vervoersmiddel.”


 

Janick Doré, zelf een Vesparijder verwacht ondanks al dat ‘motorgeweld’ een rustig verloop. “Anno 2021 is er tussen de verschillende groepen alleen nog sprake van verbroederen”, meent hij te weten.

Daarnaast komen ook de Abarthclub Antwerpen, voor liefhebbers van de kleine Italiaanse sportwagen, en Miniacs langs. Dat is de Vlaamse club voor eigenaars en liefhebbers van de MINI, zowel de klassieke als de nieuwe van BMW. ( jaa)


 

Nu in het nieuws

Sportnieuws uit Jouw gemeente