Remco Evenepoel blikvanger in hertekende Brussels Cycling Classic: “We passeren letterlijk aan mijn deur”

Remco Evenepoel.

Remco Evenepoel. © BELGA

Zaterdag staat de Brussels Cycling Classic geprogrammeerd. Met Remco Evenepoel als blikvanger op een vernieuwd parcours.

Bram Vandecapelle

De Brussels Cycling Classic – een voortzetting van het vroegere Parijs-Brussel – staat al jaren bekend als een sprintklassieker. De laatste twee winnaars, Tim Merlier en Caleb Ewan, staan zaterdag ook nu aan de start in het Jubelpark van Brussel. Andere snelle mannen op het startblad zijn Fernando Gaviria, Alvaro Hodeg, Danny van Poppel, Amaury Capiot, Arne Marit en Nicolo Bonifazio.

Honderd procent zekerheid op een massasprint is er evenwel niet, want het parcours is grondig hertekend. De heuvelzone in Alsemberg en Dworp is vervangen door een dubbele passage in Geraardsbergen, met twee keer het trio Muur van Geraardsbergen (1,1 km aan 9,2%), Bosberg (1 km aan 5,8%) en Congoberg (1,1 km aan 5,4%). Nadien gaat het nog 40 kilometer in glooiende lijn richting de Heizel, inclusief een passage in Schepdaal, woonplaats van Remco Evenepoel. “We passeren letterlijk aan mijn deur”, zegt die. “De aankomst ligt op zes kilometer van thuis. Dat motiveert, maar het wordt moeilijker om iets te doen, vrees ik. In de finale zijn het allemaal grote wegen, veel rechtdoor en bijna allemaal vlak. Als ik iets wil forceren, moet het gebeuren in de twee ronden door de streek van Geraardsbergen. Als daar vol gekoerst wordt, biedt dat mogelijkheden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten