Marianne Vos pakt tweede ritzege in Simac Ladies Tour

 

 ©  Getty Images

Bron: BELGA

Marianne Vos (Jumbo-Visma) heeft de vierde rit in de Simac Ladies Tour (World Tour) gewonnen. De Nederlandse toonde zich de snelste van een kopgroep van drie in Sweikhuizen en haalde het voor Kasia Niewiadoma en Chantal Van den Broek-Blaak die de nieuwe leidster wordt.

De vijfde dag van de Nederlandse etappekoers startte zonder het Ceratizit-WNT-team van Kirsten Wild na een positieve coronatest bij iemand van het team. Ook Lorena Wiebes en Sarah Roy kwamen niet meer aan de start na de zware valpartij van vrijdag. In het peloton was het Anouska Koster die al vroeg het hazenpad koos, ze kreeg geen metgezellen mee en begon aan een kansloze missie in een wedstrijd die getekend werd door heel wat regen onderweg.

In het peloton der favorieten opende Niewiadoma de debatten, Vos en Van den Broek-Blaat sloten aan en peuzelden Koster op de heuveltjes onderweg op. Intussen zag Reusser haar leiderstrui uit handen glippen en reed het trio steeds verder weg. Niewiadoma zette op de slothelling als eerste aan, maar zag Vos nog fel remonteren en haar tweede zege in deze Simac Ladies Tour grijpen na winst in de proloog. Met Chantal van den Broek-Blaak is er een nieuwe leidster.

LEES OOK

Nu in het nieuws